Odun Kırma Makineleri için Hidrolik Ürünler

Hidrolik enerji günümüzde birçok uygulamada karşımıza çıkmaktadır. Odun kırma makineleri aslında temel hidrolik devreyi ve komponentleri anlamamızı sağlayacak en güzel uygulamalardan biridir. Bu yazımızda, bu makinelerde kullanılan hidrolik özel yön kontrol valfleri ve dişli pompalara yer verdik. Odun kırma, hidrolik pres, çöp araçları gibi uygulamalarda düşük basınçta yüksek debi ve yüksek basınçta düşük debi olmak üzere iki farklı hidrolik sistem arasında geçiş vardır.

 

Odun kırma makinesine ait temel hidrolik devre

  • Kullanıcı, yön kontrol valfi ile akışkanı silindirin piston tarafına yönlendirir. Bu aşamada sistemdeki tandem pompanın ön ve arka pompasının yağı basınçlandırmasıyla silindir hızlı bir şekilde açılır.
  • Silindir ilerleyip, odunu kırma aşamasına geldiğinde yüksek basınca ihtiyaç duyulur. Tandem pompanın (high-low pompa olarak da adlandırılır, daha düşük güçte elektrik motoru/benzinli motor kullanılmasına olanak sağlar.) büyük iletim hacimli olan pompası devre dışı kalarak sadece küçük pompa akış sağlar. Büyük pompanın devre dışı kalması aslında emniyet valfinin belirli bir basınç değerinde devreye girerek akışın tahliye olmasıyla gerçekleşir.
X